torstai 15. elokuuta 2013

Chilisuola

Ollaan saatu tänä vuonna tosi paljon chilejä, kun kummitädin paprikansiementen tilalla olikin chiliä :D En voi sitä kauheesti ruuassa käyttää, kun noi poikaset ei siitä ehkä pitäisi, niin piti keksiä joku muu käyttötapa.

Tuli sitten mieleen, että Jamie Oliver teki joskus telkkarissa chilisuolaa ja pikaisen googlettelen jälkeen tämäkin "resepti" löytyi. Tarvittiin niiden chilien lisäksi karkeeta suolaa ja blenderi. Blenderi löytyi omasta takaa, suola haettiin kaupasta.



Laitoin siis 7 paloiteltua chiliä ja 500g karkeaa ruususuolaa blenderiin ja sekoittelin hetken, kunnes chilit oli murskana. Sitten levitin suolan pellille kuivumaan pariksi päiväksi...

En oikein tiedä millaista lopputuloksen olisi pitänyt olla, mutta mulla tosi hienoa siihen nähden, että sitä pitäisi käyttää myllystä...? No saapi kuivua nyt pari päivää tossa pellillä, niin katotaan millasta tulee... Raportoin myöhemmin :)



Syksymmällä ajattelin vielä kokeilla tehdä chilitahnaa, jos jostain vaan saadaan kurpitsaa ja tietysti lisää chilejä ;D

Täältä löytyy parempi ohje, sitä minäkin käytin! :)

2 kommenttia:

  1. Hei kiitos vinkistä!

    Me kasvateltiin pari vuotta sitten chilejä kahden vuoden ajan, ja meillä on yhä edelleen niitä kuivattuina. Ja ai helkatti kun ne onkin tulisia, seuraavalla kerralla voisi kasvattaa jotain miedompaa... Kaikki paprikat ovat kyllä komean näköisiä kasveja, niitä tekisi mieli istuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chilit on kyllä vähän hankalia, kun niitä ei voi ihan paprikan tai tomaatin tavoin käyttää ruuan laitossa, varsinkaan lapsiperheessä! :)

      Mulla on paprikaa parvekkeella, saa nähdä ehtivätkö kypsyä ajoissa, komean kokoisia kyllä jo!

      Poista