tiistai 10. syyskuuta 2013

Vatsa kiittää

Uudesta vatsa-ystävällisestä elämäntavastani johtuen innostuin tekemään ensimmäisen kerran itse mysliä. (Palaan ruokapäiväkirjaani ja sen seurauksiin myöhemmin...) Onnistui tosi hyvin ja makukin oli ihan kohillaan. Seuraavalla kerralla laitan kyllä reilusti enemmän erilaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Nyt laitoin kokeilumielessä vain karpaloa ja omenaa.


Mysli

7dl kaurahiutaleita
2dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
2-3rkl hunajaa
2rkl öljyä

- Kuumenna hunaja ja öljy kattilassa ja lisää kuivat aineet heti, kun ne ovat sulaneet ja sekoittuneet yhteen. Sekoita kuivat aineet hyvin öljy-hunajaseoksen kanssa.
- Kaada mysli pellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Muista käännellä välillä ja ole tarkkana, koska mysli kärtsähtää helposti!
- Lisää uunista tulleeseen myslipohjaan haluamiasi "täytteitä". Itse paloittelin pussillisen kuivattua kaneli-omenarenkaita ja pussillisen kuivattuja karpaloita.

"Varoituksen" sanana vielä, että jos olet tottunut syömään kaupan myslejä, joissa on aika tavalla lisättyä sokeria, niin tämä saattaa vaatia hieman totuttelua!

Yllätyin itsekin siitä, miten omat makutottumukset on kesän aikana muuttuneet, kun olen yrittänyt vältellä kaikkea ylimääräistä piilosokeria ja lisättyä sokeria muutenkin. Nykyään luonnonjugurttikin menee pelkän myslin kanssa, kun vielä vähän aikaa sitten siihen piti lisätä kilo marjoja päälle, että sen sai nieltyä alas! :D

Aasinsiltana kerrottakoon vielä, että kun kävin tällä viikolla töissä vaa'alla (meillä ei ole kotona kun keittiövaaka), niin painoa on pudonnut tammikuun jälkeen 7kg! :D Mä painan nyt vähemmän, kuin syyskuussa 2011, ennenkö aloin odottaan nuorimmaista! Eli säännöllinen liikunta ja pieni fiksaus ruokavalioon saa ihmeitä aikaan. Huimaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti