lauantai 7. syyskuuta 2013

Ensimmäiset vapaat

Täällä on vietetty eilen ja tänään ensimmäisiä vapaapäiviä töiden aloittamisen jälkeen! En jaksanut koko viikkona oikein keskittyä blogiin, kun sitä oli jotenkin niin poikki työpäivien jälkeen ja pikkuveikkakin oli loppuviikosta kipeenä (vieläkin nokka vuotaa ja yksi uusi hammas on ilmestynyt suuhun!).

Kirpparilta löytyneet Kippari Kalle-lasit


Eilinen päivä meni ihan kotinurkilla poikien kanssa, kun H joutui arvaamatta tekemään 14 tunnin työpäivän! :(
Tänään lähettin ajelemaan Hartolaan aamupäivällä, kun siellä järjestettiin tänään Suomen suurimmat maalaismarkkinat ja tultiin vasta iltapäivällä kotiin. Ollaan jo pari vuotta suunniteltu sinne menoa, mutta aina ne on sujahtanut ohi.

"Hartolan markkinat ovat Suomen suurimmat yksipäiväiset maalaismarkkinat. Vuoden 1937 pestuumarkkinoista alkunsa saanut suurtapahtuma kerää vuosittain Hartolan kirkonkylälle noin 30 000 markkinavierasta ja 500 markkinakauppiasta ympäri Suomen. Hartolan markkinat järjestetään vuosittain perinteisesti syyskuun ensimmäisenä lauantaina."

Ote Hartolan kuningaskunnan nettisivuilta.

Tänään olikin todella kiva ilma kierrellä markkinoilla, välillä jopa vähän turhankin kuuma ja tarjontaa oli kyllä laidasta laitaan. Maistettiin mm. kaksi vuotta kypsytettyä Parmesan-juustoa Italialaisesta kojusta ja ihasteltiin erilaisia Englantilaisia fudgeja, kumpiakaan ei kyllä ostettu, mikä kyllä jälkikäteen vähän harmittaa... ;D


Itselle ostin kansi-vahdin kattilaan, kun mulla kiehuu aina yli sekä kaksi uutta puukapustaa. Ostan melkein aina markkinoilta puukapustoja, kun en osaa muovisia käyttää! Tykkään jättää ne siihen kattilan/paistinpannun reunalle ja sitten käy vanhanaikaisesti eli ne sulaa.. :P Eli puiset on mun käytössä turvallisempia ja onhan ne ekologisempiakin ja nätimpiä..

Oon myös siivoillut kaappeja ja purkanut pari lahjaksi saatua kaulaliinaa, mitä ei ole tullut ikinä käytettyä. Kuka muka voi oikeesti edes käyttää jostain seiska veikasta kudottua kaulaliinaa?! Nehän kutittaa ihan törkeesti! :(

Purkulangasta tuloillaan sukka :)

Ai niin, pakko vielä hehkuttaa! Kaivoin eilen pitkästä aikaa ompelukoneen esille! Korjasin pari vaatetta ja vaihdoin yksiin mun "vanhoihin" housuihin resorin vyötäröön! En ole aikaisemmin resoria ommellut, mutta onnistui ihan tosi hyvin ja sain taas tästä kipinän noihin ompeluhommiin! Mulla onkin heti muutama idea mitä tekisin, mutta pitää odottaa tilipäivään, että pääsen kangaskaupoille :D

Sellaisia vapaita täällä siis, huomena taas toivottavasti virkeenä töihin :)

2 kommenttia:

  1. Tosi hienot nuo Kippari Kallet!

    Miullakin on seitsemästä veikasta tehty kaulaliina (olen vielä tainnut hölmönä itse tehdä sen), ja joo, ei oikein kannata. Lapasiin ja sukkiin se on ihan omiaan, mutta lähelle naamaa en sitä kyllä huolisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasit oli pakko ostaa, kun niin harvoin tulee Kippari Kalle-tavaraa vastaan! :)

      Sukka mullakin on vanhasta "hyvin palvelleesta" kaulaliinasta tulossa ;D

      Poista