torstai 4. heinäkuuta 2013

Seeprakakku

Uusimmassa Unelmien Talo&Koti-lehdessä oli hauska Seeprakakun ohje, jota oli pakko kokeilla ku  oli tulossa kahvivieraita :) Mun kakkuni vaan epäonnistui siinä suhteessa, että suklaa kuorrute ei ollut jäähtynyt tarpeeksi, kun kaadoin sen kakun päälle ja se valui siitä suurimmaksi osaksi pois ja vieraat tuli sovittua aiemmin niin en ennättänyt enää tehdä siihen valkoisia raitoja päälle :(




TAIKINA

4 munaa
3dl sokeria
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kädenlämpöistä maitoa
2½dl öljyä
2rkl kaakaojauhetta

SEEPRAKUORRUTUS

130g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
70g valkosuklaata

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita munavaahtoon hitaasti vatkaten vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita puolikkaaseen kaakaojauhe. (Itse en osannut jakaa taikinaa tasan puoliksi ja tummaa taikinaa tuli enemmän, joten siksi kakussa on niin paksut ruskeat raidat).

- Kaada korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä vaan kaada seuraava kerros saman tien päälle. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.

- Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä. Lämmitä kerma kattilassa, ei saa kuumentaa kiehuvaksi ja lisää sulatettu tumma suklaa joukkoon. Sekoita kuorrute tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Anna valua myös reunoille.

- Sulata valkosuklaa ja kaada pursotuspussiin. Leikkaa päähän pussin päähän aukko ja pursota seepraraitoja suklaakuorrutteen päälle. (Tämä viimeinen vaihe jäi siis multa tekemättä!) :)

Makoisia Seeprailu hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti