keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Sisustushaaste

Sadepäivän ratoksi ryhdistäydyin kirjottamaan sisustushaastetta, jonka sain Harmaa ja muut iloiset värit-blogista jo melkein kuukausi sitten! Ihan hävettää, kun en ole aikaisemmin "kerennyt" näpyttelemään...

Mun blogihan ei ole mikään sisustus-blogi, mutta aika paljon kotia kuitenkin tänne kuvailen, niin mikäs tässä on haasteeseen vastatessa. :)

Kerro pari asiaa itsestäsi tai päivän kuulumisia?

Vielä kesän kotiäitinä viettävä vajaa kolmekymppinen, joka tykkää käsitöistä, kodin laittamisesta ja harrastaa siinä sivussa Lacrossea sekä yrittää kasvattaa pojistaan yhteiskuntakelpoisia yksilöitä :)

Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?

Ensimmäinen varsinainen huonekalu, jonka ostin itselleni (jos sänkyä ei lasketa) oli sininen kahden istuttava sohva, jonka ostin TOISEEN asuntooni. Ensimmäiseen omaan kotiin en ostanut mitään huonekaluja, vaan kaikki oli saatu käytettynä.
Digitaalisessa muodossa tästä sohvasta ei ole kuvaa, joten en voi sitä teidän kanssa täällä jakaa :(

Viimeisin huonekaluostos: sohvapöytä kirpparilta.


Millaisesta kodista haaveilit silloin, kun muutit omillesi?

Silloin ei sisustukselliset asiat kyllä kiinnostaneet ollenkaan, vaan pääasia oli se, että minulla on nyt oma asunto :) Siististä kodista pidin ja aina oli leivänmurut pyyhitty pöydiltä.

Millainen ensimmäinen oma kotisi todellisuudessa oli?

1h+keittiö+wc/kylpyhuone. Ei ollut paljon huonekaluja; keittiössä pöytä ja tuolit, olohuoneessa kaksi puunojatuolia, yksi pieni pöytä ja matto, makuualkovissa sänky. Todella askeettista, mutta SIISTIÄ! :D

Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?

Olen, vaikka kuinka monen! :D Kadehdin aina sellaisia vanhoja kerrostalokoteja, joissa on paksut ikkunalaudat, korkeat huoneet ja puulämmitteinen takka/pönttöuuni olohuoneen nurkassa.

Jos saisit ihan millaisen sängyn vain, millainen se olisi?

Juuri mun selälle mitoitetun ja mun nukkumatyylille täydellisen. Ja tarpeeksi leveän, ettei tarvi aina toisen valittaa leveilystä! :D Mitään moottorisänkyä en koe tarvitsevani, koska en ikinä tee sängyssä muuta kuin nukun (aikuisten juttujen lisäksi ;D).

Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?

Pala suklaakakkua kera vaniljajäätelön ja ripaus jotain raikkautta siihen lisäksi :)

Olen ihan tyytyväinen meidän keittiöön, kun olen sen itse saanut suunnitella, mutta tyyli on kolmessa vuodessa kuitenkin muuttunut sen verran, että jos saisin tehdä remontin uudestaan, niin valitsisin toisin. Nykyään siis valkoiset ovet, pähkinän väriset tasot ja kaapin rungot sekä vaalean vihreät seinät.





Mikä on kodissasi parasta?

Pidän tosi paljon laminaatin väristä ja olohuoneen avaruudesta ja valoisuudesta. Meidän uudessa makuuhuoneessa on myös paljon kivempi tunnelma, kun edellisessä.

Entä pahinta?

Ehdottomasti KYLPYHUONE! Meillä ei ole vielä ollut putkiremonttia ja kylppäri on kasattu peltielementeistä ja kaiken lisäksi maalattu keltaiseksi. Aivan kamala! Haluaisin räjäyttää meidän kylppärin maata kiertävälle radalle :D



Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on?

Ehkäpä mun yöpöytä-jakkara, jonka väri vaihtui kirkaan sinisestä valkoiseksi.
Vähemmän on tullut noita tuunauksia harrastettua...



Upeinta olisi, jos ikkunasta näkyisi... mitä?

Helsingin tai Turun kaupunkia ja meri pilkahtelisi takana tai sitten oma hieman villiintynyt puutarha, jossain ihan omassa rauhassa tai vanhalla puutalo alueella.

Jatka itse: haaveiden kodissasi...

on tupakeittiö, missä kaikki voivat viettää yhteistä aikaa ISON ruokapöydän ympärillä ja syödä hyvin :) Ja saunasta haaveilen myös, koska nyt meillä ei sitä ylellisyyttä ole.

Mikä on kotisi värimaailma?

Aika vaalea ja harmaa. Paljon harmaita ja vaalen beigejä seiniä ja saman sävyisiä tekstiilejä. Keittiö on ainut, joka poikkeaa värimaailmasta tummalla puulla ja vihreillä seinillä.



 Tajusin/huomasin kuvatessani tätä kämppää tähän haasteeseen, että meillä on todella vähän mitään koriste-esineitä tai yksityiskohtia täällä asunnossa. Pöydillä ei oo juurikaan tavaraa ja seinätkin on aika tyhjät. Huonekaluja on myös aika vähän... Aika jännä sinänsä, koska mä tykkään enemmän sellaisesta tyylistä, missä tavaraa on paljon esillä :D

Luen tosi vähän sellaisia blogeja mihin voisin laittaa eteenpäin, mutta pistetään nyt ainakin parille:


Mulla ei ole nyt aikaa keksiä tai muokata tätä haastetta, kun takana käy aika hulina ja ruokaa ollaan vailla, joten saatte vastata samoihin kysymyksiin mitkä sain Minnalta :)

Haasteen säännöt:
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päivän kuulumisia
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta
3. Keksi vaikka 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
4. Muuta haastetta mieleiseksesi
5. Haasta paljon kivoja kavereita

4 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, tää oli kiva! :) Koitan jossain vaiheessa keretä vastaamaan tähän. Varmaan aika jännä mietiskellä itsestään noita asioita, niinku sinäkin teit yllättäviä havaintoja omasta kodista! Ja mukava kun tässä joutuu/pääsee kaivelemaan muistista entisiä koteja :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea tätä! Teidän keittiön kelpuuttaisin meille anytime ja tuo sohvapöytä, aivan ihana!

    Juu tuo kylpyhuone... Jos putkiremontti on tekemättä niin eihän sitä tietenkään kannata käydä nyt laittelemaan, mutta uskon, että aina välillä ärsyttää. Mutta onhan teillä siellä ainakin älyttömän hieno suihkuverho! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suihkuverho onkin parasta tuolla kylppärissä! :D Ostin viime kesänä Clasulta.

      Poista