tiistai 11. kesäkuuta 2013

Raparperimehu

Kaiken muun lisäksi harvensin viikonloppuna myös äitin raparperipuskia ja tänään keittelin niistä mehua.

RAPARPERIMEHU

n. 1,6 kg tuoretta raparperia
6 dl vettä
1 tl kardemummaa
½ kanelitanko
3,5 dl sokeria/ruokosokeria/fariinisokeria

- Mittaa vesi ja mausteet kattilaan, kiehauta. lisää n. 1cm paloiksi leikatut raparperit. Keitä kannen alla, kunnes raparperit on täysin pehmeitä.

- Siivilöi raparperikeitos harson läpi toiseen kattilaan, puserra kaikki mehu.



- Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Kerää poinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.




- Pullota kuumana, anna jäähtyä ja säilytä viileässä. Laimennus maun mukaan (n. 1:4)

Valmista mehua, olkaa hyvä!

Ohje on muodostunut googlen suotuisalla avustuksella.

Ihan hirvee homma siihen nähden paljonko tota mehua nyt sitten loppujen lopuksi tosta tuli (reilu 1l.).... Raperperin pilkkominen on ehkä yks ärsyttävimmistä hommista, jos jonkinlaista säilömistä ajattelee! Mansikoiden kantojen poistokin on mukavmpaa, vaikka sekin on ärsyttävää. Siinä saa sentään laittaa välillä omaan suuhun! :D

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Mielessä on ollut tehdä raparperimehua miehen valmistujaisiin, mutta kieltämättä tuo kuulostaa sen verran vaivalloiselta hommalta, että ehkä keksinkin jotain muuta. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti kyllä vinkkasi mulle, että mehumaijalla olisi ollut ehkä helpompaa tehä toi homma :D Silloin vaan ilmeisesti vettä enemmän, niin saa jo valmiiksi laimeempaa mehua?

      Poista