maanantai 17. kesäkuuta 2013

Lisää raparperia

Koska mehun teossa meni niin jumalattomasti aikaa ja vaivaa siihen nähden paljonko valmista mehua tuli, tein lopuista raparpereista hilloketta.

RAPARPERIHILLOKE

n. 1kg raparperia
tilkka vettä
3dl sokeria
3dl ruokosokeria
kanelitanko


- Lisää kaikki aineet kattilaan, kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes raparperit on täysin pehmeitä. Poista kanelitanko. Purkita kuumana, jäähdytä ja säilytä viileässä (itse pakastin, kun en jaksanut just silloin alkaa keitteleen lasipurkkeja). Käytä kaikessa missä suutuntuma antaa myöden, hillo on kirpeähköä.


Itse tykkäsin syödä hilloketta mannapuuron kanssa, oli tosi hyvää ja puuro tasoitti kirpeyttä, mutta mies väki ei taas siitä välittänyt (söisivät vaan pelkkää makiaa! :P). 

Tää lähtee nyt istuttaan parvekkeelle pari kukkasta, kun pienempi herra on päiväunilla ja isompi leikkii legoilla. Heips! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti