perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juusto(ton)kakku

Tein eilen juustokakkua, mikä ei tavallaan ole juustokakkua, koska siihen ei tule yhtään juustoa? Ohje on suomennettu saksalaisesta ohjeesta, joten oon nimennyt tän saksalaiseksi juustokakuksi. Jos joku tietää oikeemman nimen, niin voi ilmoitella mulle :D Vaikka kai tää on enemmän joku rahkakakku...



JUUSTO(TON)KAKKU

Pohja:
1dl sokeria
1 muna
80g margariinia
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
raastettua sitruunan kuorta

Täyte:
1,5dl sokeria
4 munaa
200g kermaa
500g rahkaa
1rkl jauhoja
1tl vaniljasokeria

- Sulata margariini. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt margariini.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
- Raasta joukkoon sitruunan kuorta.
- Laita pohja irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 5min.

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. (Itse lisäsin myös täytteeseen raastettua sitruunan kuorta). Kaada täyte pohjan päälle.
- Laita vuoan päälle folio ja laita kakku uuniin ja paista vielä 45min.


HYVÄÄ JUHANNUSTA!

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua! Vahingossa sohasin tolla hiirellä ja poistin sun kommentin! :O
      Ehkä toi kakku on vähän pääsiäistyylinen, kun silloin yleensä syödään tollasta rahkatyyppistä...? Mutta kyllä noi tuoreet mansikat maistuu taas niin hyville, ihan minkä kanssa vaan! :)

      Poista
    2. Hih, tuohan näyttää nyt siltä, kuin oisin kommentoinut kakusta jotain asiatonta. :D

      Laitoin siulle haasteen blogiini, ole hyvä! :)

      Poista