keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Quinoa

Tein pari päivää sitten savusiian kaveriksi quinoa (kinoa, kvinoa) salaattia ja ajattelin jakaa muutaman sanan siitä myös tänne, koska se on mun mielestä vähän tuntemattomampi. Kvinoaa käytetään lisäkkeenä riisin ja couscousin tapaan, mutta se on ravintoarvoiltaan paljon rikkaampi (sisältää paljon proteiinia, rautaa ja on runsaskuituinen).


KVINOA SALAATTI

1dl kvinoaa
2dl vettä
2 tomaattia paloiteltuna
1-2 kevätsipulia/ ½ punasipuli
1 tlk ananaspaloja
Oliiviöljyä
suolaa, pippuria
lisäksi voi laittaa hienonnettua chiliä maun mukaan

- Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ja kaada sitten uuteen kiehuvaan veteen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15min. Kaada vesi pois ja valuta.

- Sekoita jäähtynyt kvinoa muiden aineiden kanssa yhteen ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Hyvää ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti