torstai 2. tammikuuta 2014

Tumput kiilapeukalolla

Kudoin siskolle tumput, samaa paria säärystimien kanssa. Sisko sai nämä jouluaattona, joten tämä on se toinen joulu-lahjoihin liittyvä juttu, mistä edellisessä postauksessa kerroin. Vaikka nämä ei olleet siis joululahja ;P


Uskaltauduin viimein tekemään ensimmäiset kiilapeukalo tumput. Olen aikasemmin tehnyt tumput periaatteella: arvioin peukalon paikan ja jätän siihen langan-meiningillä ja aina on tullut peukalo keskelle kämmentä! :D
Syksyllä sain kuitenkin jonkun vanhemman Novita-lehden käsiini (olisko ollut vuoden 2007 julkaisuja...) ja siellä oli erittäin hyvä ohje tumppujen tekemiseen ja silmukka määrät eri paksuisille langoille. Ei tarvi arpapelillä kutoa. 


Lankana on siis edelleen Novitan Isoveli, kuten säärystimissäkin ja puikot 6mm. Varresta tein vähän normaalia pidemmät, koska itseeni ärsyttää jos käsiä ojennellessa jää ranteet paljaaksi. Toivon siskoni arvostavan tätä huomiota myös ;)


Nyt vois uskaltautua kutomaan lisääkin tumppuloita, kun nää ensimmäiset kunnollisen peukalon omaavat onnistuivat niin hyvin! :)

2 kommenttia: