torstai 29. toukokuuta 2014

Arkiruoka-haaste

Sain arkiruoka-haasteen Harmaa ja muut iloiset värit-blogin Minnalta. Ajattelin kerrankin ryhmistäytyä ja tarttua haasteeseen sillä tulee muutenkin noita ruokia tänne jonkin verran kuvailtua.. :)

"Haasteessa on tarkoituksena esitellä ne lämpimät ruuat, joita on tullut seitsemän päivän aikana syötyä, olivat ne sitten itse valmistettu tai jonkun toisen tekemiä. Kustakin ruuasta tulisi laittaa valmistusohje ja kuva valmiista ateriasta. Kokoa kaikki 7 ateriaa yhteen postaukseen ja sen jälkeen haasta kolme tekemään tämä sama." 

Ennen ruokien esittelyä muutama sana... Ruuat eivät ole aivan peräkkäisinä päivinä, sillä tein haasteen aikana yhden pitkän päivän töissä (7-21) ja yhden iltavuoron. Ja yleensä kun olen illan töissä, niin en oikein syö mitään erikoista koko päivänä (hyi minua!!!). Eli pari päivää meni maitorahkalla, leivällä, puurolla ja parilla pullalla sekä kakkospäivän piirakan jämillä... :D

Meillä syödään yleensä ottaen aina itse tehtyä ruokaa. Minä teen päiväruuan aina kun olen vapaalla tai aamuvuorossa, mies silloin kun olen iltavuorossa. Laatikot ja peruna+kastike-combot on meillä yleisiä. Harvoin tehdään keittoa. Pitäisi oikeestaan tehdä useammin, siinä vaan menee muka niin kauan aikaa. Ohjeiden määrät ovat viitteellisiä, sillä teen ruokaa yleensä vähän "sinnepäin" ja lisäilen nestettä/jauhoja fiiliksen mukaan... :) Haaste-viikon ruoista lasange ja jauhelihakastike olivat miehen tekemiä, joten ko ohjeet ehkä hieman puutteellisia...



Lihapullat ja spagettia tomaattikastikkeessa
Lihapullat on meillä kestosuosikki. Jonspe tykkää tosi paljon, mutta ei jaksa kovin usein näitä näpertää...

700g jauhelihaa
n.1,5dl ruokakermaa
sipulia ja valkosipulia
2 munaa
n. 1dl korppujauhoja
mausteita
fetajuustoa n. ½ pakettia (100g) murennettuna
tuoretta basilikaa hienonnettuna n. puoli nippua

- Yhdistä kaikki aineet ja pyörittele mieleisen kokoisia lihapullia. Paista pannulla kypsiksi.
- Lämmitä kasarissa tomaattimurskaa (500g) ja lisää loput ruokakermat, mitkä jäi lihapullataikinasta yli. Kiehauta.
- Keitä ja valuta spagetit ja yhdistä tomaattikastikkeeseen.


Kasvis-fetapiirakka
Tykkään paljon tehdä ruokaisia piirakoita. Tämä ei tosin ollut poikien suosikki, mutta onneksi oli myös edelispäivän lihapullia tarjolla.

Pohja:
3dl spelt-täysjyväjauhoja
100g voita
suolaa hyppysellinen
1 muna
1rkl kylmää vettä

- Nypi jauhot ja voi yhteen. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
1 parsakaali
1 pieni punainen paprika
1 punasipuli
1 sipuli
pippuria, (chili)suolaa
100g fetajuustoa kuutiona (loput siis eiliseltä ;D)
jämä pakettia Aura-juustoa
2dl ruokakermaa
2 munaa

- Pilko kasviksia pieniksi ja pehmitä pannulla öljyssä 5-10 minuuttia.
- Mausta kasvikset ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
- ripottele feta ja Aura kasviksien päälle.
- Sekoita ruokakerma ja munat, lisää piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa 35 minuuttia.


Hodarit
Ensimmäinen kerta kun meillä syötiin hodareita. Tämä ruoka oli puhtaasti hyvän mainonnan tulosta. Näitä oli niin iso kasa S-marketissa, ettei ohi voinut kävellä ilman että pari pakettia tarttui mukaan. (Ja älkää peljätkö te kauhistuneet äidit: pojat olivat syöneet päivällä hoidossa ihan OIKEETAKIN ruokaa! ;D)

valmiita hodarisämpylöitä
nakkeja
cheddar-sulatejuustoa
tomaattia
paprikamajoneesia
kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia

- Lämmitä nakkeja ja hodarisämpylöitä pannulla ja täytä haluamallasi tavalla. Kaverina oli myös uusia ruotsalaisia perunoita. En voinut vastustaa kiusausta keittää muutamaa, kun teki niin mieli.



Lasange
Lasangea meillä on aika harvoin. Pojat tykkää.

400g jauhelihaa
1 (perhe)pkt lasangeaineita
maitoa ja vettä

- Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.


Uusia perunoita ja broilerifilettä
Broileri on jauhelihan rinnalla toinen kestosuosikki meidän perheessä. Joka viikko sitä eksyy meidän lautaselle, tavalla tai toisella. Yleensä fileenä, niinkuin tässäkin. Helppoa ja NOPEETA!

4 kpl broilerinfilettä
1prk kookos-limeruokakermaa
1 punainen paprika
mausteita

uusia perunoita

salaattiaineet oman maun mukaan
raejuustoa

- Paista fileet kypsiksi ja pehmitä samalla pannulla paprikoita. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
- Keitä peunat ja tee salaatti.



Jauhelihakastiketta ja uusia perunoita
Mies oli tehnyt tätä, kun olin iltavuorossa ja samaa syötiin myös seuraavana päivänä. Jauhelihaa meillä syödään usein, yleensä pari kertaa viikossa. Niinkuin tälläkin haasteviikolla. Pojat tykkää.

400g jauhelihaa
1 sipuli
homejuustoa
ruokakermaa
tilkka maitoa
mausteita

uusia perunoita

mieleiset salaattiaineet
raejuustoa

- Paista jauheliha ja sipuli. Lisää muut aineet (?).
- Keitä perunat ja tee mieleinen vihreäsalaatti.

Semmoista murkinaa meillä. Oli muuten aika puuduttava kirjoitettava tämä postaus. Reseptit on jotenkin tosi raivostuttavia kirjotettavia.... :P Aloitin tämän kirjoittelun jo sunnuntaina, mutta jouduin lopettaan lätkän takia ja tänään kerkisin vasta seuraavan kerran koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti