perjantai 14. helmikuuta 2014

Possua!

Tällä viikolla oli porsaan uuniliha tarjouksessa (4,99/kg?). En ole todellakaan mikään lihakokki ja hirvitti jo valmiiksi, että saanko tästä mitään aikaiseksi. Ei muuta kun google laulamaan ja sopivaa reseptiä etsimään. Sieltähän se löytyi, melkein ensimmäisenä; Henri Alenin Twitter-resepti uunilihalle! :)

Ainekset:
1 pkt porsaan uunilihaa
2tl suolaa
puolikas pilkottu chili (en laittanut, ettei
jää muksuilta syömättä)
1tl inkivääriä
1 kokonainen valkosipuli
1 sipuli
0,5dl soijakastiketta


- Laita liha uunivuokaan ja pinnalle suola. Halkaise valkosipuli ja lohko sipuli, laita vuokaan.
- Lisää 3dl vettä ja soijakastike.
- Alkuperäisessä ohjeessa ei puhuttu inkiväärin lisäämisestä, joten
raastoin omatoimisesti hieman inkivääriä tuonne vuokaan.


- Paista 180 asteessa ensin 1 tunti.
- Peitä foliolla ja paista 150 asteessa vielä 2 tuntia.
- Ota liha uunista ja käännä se. Paista vielä 20 minuuttia.


- Lopuksi vielä siivilöin tuon liemen ja kaadoin lihan päälle. Lihan kaverina oli pottumuusia ja pekoni-lanttu-kuutioita (piti ottaa niistäkin kuva, mutta ne ehti loppua ennenkuin tajusin. Perinteistä :D)

Oli aivan jumalattoman hyvää! Ja sopi hyvin sellaiseksi pre-ystävänpäivä ateriaksi, kun meen tänään iltavuoroon, niin ei paljon muuten tule juhlittua.

Hyvää perjantaita! Nauttikaa hyvästä ruuasta ja hyvistä ystävistänne! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti