perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulusta

Joulunalus viikko. Kaikilla on kiire ja kamalasti tekemistä. Öö, paitsi mulla. Normi työviikko. Töiden lisäksi käynyt treenaamassa ja poikien joulujuhlassa. Ostamassa Prismasta pari lahjaa, leiponut pullaa ja iltaisin virkkaillut.

Jotain pientä joulua tullut kotiin laitettua, mutta ei meidän kämppä voi varsinaisesti miksikään joulun ihmemaaksi kutsua. Mennään taas mun vanhempien luokse jouluksi eli ainakin aatoksi ja kummien luo syömään joulupuuro. Eli ei tarvitse kotona millään tavalla "laittaa joulua".

Tykkään kyllä joulusta ihan super-paljon ja ihailen kaikkia ihania joulukoteja ja koristeita. En vain osaa tehdä meidän kodista kovin jouluisen näköistä. Lapset syö jouluikarkit ja hedelmät kipoista ja kissat tuhoaa joulukasvit ym. asetelmat :D Eli ei maksa vaivaa.
Yksi lemppari joulunalus-puuhista on ihmisten jouluvalojen kyttäily kadulta. Kenellä on kerrostalon hienoimmat valot ja onko joku edellisvuoden suosikki laittanut tänä vuonna samat valot :D Hullua!

Kaksi jouluperinnettä mä olen kyllä lyhyehkön äiti-urani aikana kehitellyt, joista olen pitänyt yllättävän hyvin kiinni.

Perinnen numero 1. PIPARIT ja PIPARKAKKUTALO
Me leivotaan aina Itsenäisyyspäivänä poikien kanssa pipareita ja piparkakkutalo. Tai jos olen tosi-huonosti töissä sinä päivänä, niin Itsenäisyyspäivän välittömässä läheisyydessä.



Ollaan käytetty samaa kaavaa jo muutama vuosi ja tänä vuonna noi talon mallit lensi leipomisen jälkeen roskiin. Ensi vuonna jotain uutta. Piparkakkutalon tuhoamisen saa meillä aloittaa Uuden vuoden aattona. Siihen asti pönöttää pölyyntymässä kirjahyllyssä :P Piparit tulee kyllä syötyä moneen kertaan ennen joulua :D

Perinne numero 2. JOULUKUUSI
Koska harvemmin tulee oltua jouluaattona kotona, niin meillä tuodaan joulukuusi sisään kolmantena adventtiviikonloppuna, eli reilu viikko ennen aattoa. Ensin tehdään joulusiivous, pestään lattiat ja pyyhitään pölyt ym. ja sitten -meidän tapauksessa kasataan- joulukuusi olohuoneeseen. Pojat on hoitanut koristelun suurimmaksi osaksi.


Enää viisi yötä jouluun! Vietetään tämä aika rauhaisasti joko jouluisissa tai jouluttomissa kodeissamme! <3

p.s. Huomena näette uuden sohvan! <3

2 kommenttia:

  1. Hieno piparitalo! Mie ajattelin hienoa jouluista äitiperinnettä ja piparitalon tekoa mutta sitten se vaan jäi. Ensi vuonna ehkä?

    Meillä oli samanlaiset joulusuunnitelmat kuin teillä, mutta ne taitavat nyt peruuntua. Mummi makaa sairaalassa eikä ehkä pääse jouluksi edes kotiin, saati että jaksaisi meitä silloin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kurjan kuuloinen juttu, toivottavasti ei ole "vakavaa" :(
      Toivottovasti saatte kuitenkin nautittua joulusta kun Ellukin on jo niin touhukkaassa iässä ja sen perinteen voi aloitta ensi vuonna :)

      Poista